Aandachtstraining

Wat is aandachtstraining?

Aandachtstraining is met je volledige aandacht in het hier en nu zijn. Je bent je volledig bewust van je zelf en maakt heldere keuzes in je leven.

Gedachtenkronkels.

Wij zijn druk in onze hoofden. Wij lopen op straat en zijn met onze gedachten bezig met de zaken van morgen. We zijn de vaatwasser aan het inruimen en je brein is de volgende dag aan het plannen.

Dan hebben we nog niet gesproken over gepieker, en emoties die daarmee gepaard gaan. Uiteindelijk hebben al die gedachtenkronkels een slecht invloed op je gezondheid.

Het is zeer vermoeiend om dit patroon dag in dag uit te moeten doorstaan, Het kost letterlijk veel energie. Jij en een groot gedeelte van de mensen die je kent doen dit dagelijks zonder daar stil bij te staan.

Train jezelf in aandachtig leven.

Desalniettemin heb je onbewust ook talloze momenten waar je met je volledige aandacht in het moment zit, denk bijvoorbeeld aan die ene keer dat je die mooie wandeling in het bos hebt gemaakt en heel helder het fluiten van de vogels waarnam en alle kleuren in het bos levendig voor je zag en bewust was van al die geuren van het mos en bladeren die je vergezelde tijdens je wandeling.

Op dat moment was je volledig aandachtig en opmerkzaam zonder bemoeienis van gedachten.

Je brein was ondergeschikt aan het moment daardoor kwam er ruimte vrij om te ervaren zonder belemmeringen van emotie of bezwarende gedachten.


Werkwijze

Kun je je voorstellen wat een rust het je geeft als je leert hoe je je gedachten kunt beheersen zodat je met aandacht aanwezig bent, met wat je op dat moment aan het doen bent.

Daar zijn technieken voor die al eeuwen bestaan en zeer effectief zijn. Aandachtstraining scherpt je concentratie aan waardoor je volledig met de volle aandacht in het hier en nu aanwezig is.

De trainingen zijn 8 sessies van circa anderhalf uur per sessie waarbij je praktische training krijgt en ruimte is om te reflecteren op hetgeen wat bij jou speelt. Er zal onder andere gebruik gemaakt worden van diverse soorten meditaties, theorie en praktische oefeningen.

We behandelen vanuit jouw invalshoek jouw ervaring tijdens de training. Zodoende kunnen we komen tot inzichten die jou helpen om aandachtig in het leven te staan.

Oefenen.

Het is de bedoeling dat je hier thuis ook mee aan de slag gaat middels opdrachten die je mee krijgt om zodoende tot een optimale resultaat te komen.

Het is belangrijk om bewust er mee bezig te zijn. Zie het als een nieuw onderdeel in je leven, een constante upgrade die overal tot je beschikking is.