Begeleidingsplan opstellen

Als eerste willen wij duidelijk omschrijven waar u of uw kind tegen aanloopt. Welk gedrag hoort daarbij? welke emoties komen naar voren? etc.

Als alles in kaart is gebracht en wij hebben er vertrouwen in dat de problemen in kaart zijn gebracht gaan we een plan van begeleiding opstellen. Daar komt in voor:

- Problematiek. Wanneer komt het probleem of problemen naar voren? Wat gebeurt er? Wie spelen er een rol in het verhaal? etc.

- Prioriteiten. Wat is het belangrijkste om nu mee aan de slag te gaan? Wat is realiseerbaar en hanteerbaar op dit moment. Kleine mijlpalen brengen grotere effecten op langere termijn

- Persoonlijke maatwerk. Aanpassingen in de omgeving nodig? Is de communicatie helder? Welke vaardigheden kunnen aangeleerd worden om de zelfredzaamheid en zelfvertrouwen te vergroten?

Uiteindelijk wil je voor ieder persoon maatwerk leveren. Ieder mens heeft net wat anders nodig op ieder gegeven moment. Met empathie en een luisterend oor komen we tot goede communicatie en samenwerking.

Wilt u vrijblijvend meer weten neem dan contact op met mij op rachid@aandachtwijzer.nl of bel op tel.: 06-31028921

Persoonlijk begeleider

Gedragsproblemen bij kinderen en volwassenen komen niet uit de lucht vallen. Ze hebben ergens een oorzaak. Kunst is om de oorzaak te vinden en daar mee aan de slag gaan. Herkent u de volgende problemen bij uw kind of bij u zelf:

  • gebrek aan zelfvertrouwen
  • snel overprikkeld raken
  • burn-out klachten
  • agressief gedrag, driftig zijn.
  • verslavingen
  • depressieve buien
  • faalangst

Dit zijn enkele voorbeelden die regelmatig voorkomen. Het is uitermate belangrijk om goed naar voren te laten komen wat het daadwerkelijke probleem is, hoe lang dit al speelt en wanneer dit is begonnen.

Voor mij als persoonlijk begeleider is het van belang om goed te luisteren en te begrijpen waar iemand mee zit. Wij willen werken aan het verminderen en uiteindelijk oplossen van de dagelijkse problematiek.

Ervaring heeft geleerd dat onder andere structuur brengen, zelfkennis, en een gezonde dosis geduld en creativiteit belangrijke ingrediƫnten zijn om rust en inzicht te brengen in je leven.