Blog
Alleengeboren tweeling
Wat betekent het om als tweeling elkaar te ervaren in de baarmoeder maar niet allebei in de wereld geboren worden? Het brengt al vroeg stress in je prille leven. De kans is groot dat je je eenzaam voelt. Het gevoel van gemis is regelmatig voelbaar in je leven. Je voelt je regelmatig angstig wat een onveilig gevoel bij je naar voren haalt. Het is ontzettend traumatisch voor een foetus om van zeer dichtbij de dood te ervaren.
Laten we eerst eens kijken wat er gebeurt in de baarmoeder. De gewaarwording van een embryo begint al in een heel vroeg stadium. Het allereerste orgaan dat zich begint te ontwikkelen is het oor. Dat wil zeggen dat de embryo al in een vroeg stadium start met waarnemen van de buitenwereld. Dit is een fysieke ontwikkeling wat vanuit een wetenschappelijk perspectief reeds bewezen is. Daarna ontwikkelt de tastzin zich. Het waarnemen via de huid. Dat is weer een manier om buiten de gewaarwording van jezelf de buitenwereld te beleven. Tussen de 8e en 13e week worden de smaakpapillen ontwikkeld. Vanaf de 15e week proeft de foetus verschillende smaken via het vruchtwater. Daarna ontwikkelen de ogen zich. Ze zijn weliswaar in het begin dicht maar kunnen al wel donker en licht onderscheiden. Een meer gedetailleerde uitleg wordt beschreven in het boek “het drama in de moederschoot” geschreven door Alfred R. Austermann en Bettina Austermann.
Wat moeilijker te zien is onder een microscoop is het gevoel. Toch zijn er talloze mensen over de hele wereld die ervaringen op kunnen halen over de tijd dat ze in de baarmoeder hebben doorgebracht. Mensen herbeleven de periode in de baarmoeder en daardoor komen ze tot de kern van wat er destijds gevoeld werd. Er gebeurt een hoop met je als je samen het leven start maar een van beide sterft in de baarmoeder.
Wat merk je in huidige leven van het verlies van je tweelinghelft
Iedereen kent wel in zijn sociale kring of heeft wel eens op tv tweelingen gezien die elkaars zinnen afmaken. Tweelingen begrijpen elkaars gedachten en gevoelens. Je kunt spreken van een innige band. We hebben al eerder geconstateerd dat een embryo al in een vroeg stadium een heleboel kan waarnemen. Dus ook een tweelingbroertje of -zusje in de baarmoeder. Wat gebeurt er dan met je als je tweelinghelft sterft en je blijft alleen achter. Het is een traumatisch gebeuren wat intens doorvoelt wordt in het prille stadium van het leven. Wat merkt een alleen geboren tweeling hiervan?
- Eenzaamheid. Gevoel van gemis zit veel dieper en voelt daardoor vele malen sterker. Je kunt best een goed sociaal netwerk hebben maar het gevoel van verlies ziet diepgeworteld in je systeem.
- Diverse heftige angsten zoals paniekaanvallen en angst voor de dood is sterk. Je kunt je voorstellen dat het verlies van je tweelinghelft enorme invloed heeft in je leven. Het brengt wat teweeg als je in de baarmoeder gewaar wordt van je tweelinghelft die er opeens niet meer is. Een vrij dreigend en urgent gevoel van verwarring, onrust, onveiligheid en overleven, niet zeker zijn van je eigen leven.
- Depressies. Het nut er niet van in zien. Kracht en energie missen om vrij in het leven te bewegen.
- Relaties moeilijk vinden. Verbinden en loslaten zijn best een ding in je leven. Hoe ga je om met afscheid of hoe ga je om met vriendschappen.
Er zijn ook positieve zaken zoals je goed kunnen inleven in anderen. Het komt regelmatig voor dat alleen geboren tweelingen hoog sensitief zijn.
Wat kan therapie voor je betekenen?
Vermoed je of weet je door bijvoorbeeld je ouders dat je een alleen geboren tweeling bent? Hetgeen wat je diepgaand voelt en niet kan verwoorden of verklaren gaan we in het licht zetten tijdens de sessies. Dit doen we stap voor stap door middel van regressie. We gaan zo helder mogelijk in kaart brengen wat de bijbehorende belemmerende patronen en problemen in je leven zijn. Wil je meer weten neem dan contact met mij op via e-mail rachid@aandachtwijzer.nl of stuur een whatsapp op 06-81736571