Blog

Blog

Bekijk hieronder de blogs van Aandachtwijzer

  • Hoogsensitief
    Als hoogsensitief persoon ben je extra gevoelig voor licht, geluid, smaak en geur. Je bent in een sociale omgeving ook veel gevoeliger voor de sfeer die er hangt. Je hebt als het ware gevoelige antennes die emotionele prikkels van anderen kan opvangen. De prikkels komen ongefilterd binnen. Daardoor is er veel informatie beschikbaar die diepgaand en grondig geanalyseerd wordt. Kleine details kunnen door vele gemist worden maar niet door een hoogsensitief persoon. .
  • Depressief
    Iemand die depressief is heeft zeer sombere gevoelens en negatieve gedachten over zichzelf. Je bent lusteloos en ziet nergens meer het nut van in. Je energie niveau is constant laag en je hebt letterlijk nergens zin in. Je hebt een bataljon aan clowns nodig om je enigszins een positief gevoel te laten voelen. Het is alsof je levensenergie uit je lichaam is gestolen. Een depressie van dergelijke omvang is een stemmingsstoornis.
  • Verslaving
    Verslavingen zijn er in verschillende vormen. Het kan een verslaving zijn van een bepaald product zoals alcohol of sigaretten. Het kan een gedragsverslaving zijn zoals gokken, gamen, overmatig internet en social media gebruik. Een verslaving kan psychisch en-of lichamelijk zijn. Een verslaving beheerst je leven en zorgt er uiteindelijk voor dat jij de controle over je eigen leven verliest.
  • Angst
    We kennen allemaal wel angst. Iedereen heeft in zijn leven wel dat gevoel meerdere keren ervaren Het is een emotie die normaal gesproken op het toneel verschijnt zodra er gevaar ontstaat. Het is in het algemeen ook goed dat we over deze emotie beschikken. Er worden letterlijk een aantal belangrijke gebieden in de hersenen geactiveerd. De amygdala om een hersengebied te benoemen stuurt en verwerkt verschillende emoties zoals agressie en angst.
  • Jezelf kwijt zijn geraakt
    Weet je niet meer wie je bent? Ben jij op zoek naar jezelf? Twijfel je vaak over jezelf? Twijfel je over wat je van binnen voelt en denkt? Ben je daardoor onzeker geworden? Misschien zelfs wel afhankelijk van anderen. Bekijk je het leven door de overtuigingen en levensvisie van iemand anders? Dit zijn allemaal tekenen van een identiteitscrisis. Vaak gaat een identiteitscrisis gepaard met het niet geaard zijn en veilig voelen.
  • Regressietherapie
    Veel mensen vragen zich af wat is regressietherapie? Dat is een logische vraag. Vanuit een psychologisch standpunt wordt de definitie meestal aangeduid als “terugkeer naar een vroeger stadium, een herbeleving van een traumatische gebeurtenis, terugkeer naar een ontwikkelingsstadium in de kindertijd om actuele conflicten en spanningen te vinden of het verleden naar boven halen om gebeurtenissen op te sporen die nog steeds invloed hebben op je huidige welzijn en gedrag”.
  • Narcistisch slachtoffer syndroom (NSS)
    Voel jij dat er iets niet klopt in je relatie met je partner, één van je ouders of beide ouders of je leidinggevende? Ervaar jij constant verwarring iedere keer dat je in contact bent met deze persoon? Word je regelmatig vernederd of klein gemaakt? Kun je nooit iets goeds doen? Heb je te maken met onredelijke verwachtingen? Voel je je machteloos, heb je last van woede, verwarring en voel je je niet begrepen? Ben je constant moe en ervaar je depressieve gevoelens?