Afspraak maken

Blog

Blog

Bekijk hieronder de blogs van Aandachtwijzer

 • Burn-out
  Burn-out betekent in feite dat je je lichaam en geest structureel hebt overbelast. Je hebt jezelf blootgesteld aan langdurig stress en daar heb je geen aandacht aan geschonken. Je hebt de controle over je lichaam en je leven verloren. Op een of andere manier heb je geen gezonde rust en reflectie momenten gevonden.
 • Innerlijk kind werk
  Tijdens het opgroeien gebeurt er een hoop op het gebied van geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Het kind is afhankelijk van de opvoeders. In eerste instantie zijn dit de ouders van het kind. Helaas gebeuren er regelmatig zaken die niet gezond zijn voor de ontwikkeling van een opgroeiend en lerend kind. Zowel binnen als buiten het gezin.
 • Tussen de wal en het schip in leven
  Er bestaat een groep mensen die doordat ze bijvoorbeeld opgroeien in 2 culturen, nergens echt bij horen voelen. Je kunt je voorstellen dat best wat mensen uit bijvoorbeeld Suriname, Thailand of welke land dan ook, die in Nederland geboren worden moeten balanceren tussen twee culturen. Je moet een weg zien te vinden tussen twee verschillende werelden.
 • Alleengeboren tweeling
  Wat betekent het om als tweeling elkaar te ervaren in de baarmoeder maar niet allebei in de wereld geboren worden? Het brengt al vroeg stress in je prille leven. De kans is groot dat je je eenzaam voelt. Het gevoel van gemis is regelmatig voelbaar in je leven. Je voelt je regelmatig angstig wat een onveilig gevoel bij je naar voren haalt. Het is ontzettend traumatisch voor een foetus om van zeer dichtbij de dood te ervaren.
 • Hoogsensitief
  Als hoogsensitief persoon ben je extra gevoelig voor licht, geluid, smaak en geur. Je bent in een sociale omgeving ook veel gevoeliger voor de sfeer die er hangt. Je hebt als het ware gevoelige antennes die emotionele prikkels van anderen kan opvangen. De prikkels komen ongefilterd binnen. Daardoor is er veel informatie beschikbaar die diepgaand en grondig geanalyseerd wordt. Kleine details kunnen door vele gemist worden maar niet door een hoogsensitief persoon. .
 • Depressief
  Iemand die depressief is heeft zeer sombere gevoelens en negatieve gedachten over zichzelf. Je bent lusteloos en ziet nergens meer het nut van in. Je energie niveau is constant laag en je hebt letterlijk nergens zin in. Je hebt een bataljon aan clowns nodig om je enigszins een positief gevoel te laten voelen. Het is alsof je levensenergie uit je lichaam is gestolen. Een depressie van dergelijke omvang is een stemmingsstoornis.
 • Verslaving
  Verslavingen zijn er in verschillende vormen. Het kan een verslaving zijn van een bepaald product zoals alcohol of sigaretten. Het kan een gedragsverslaving zijn zoals gokken, gamen, overmatig internet en social media gebruik. Een verslaving kan psychisch en-of lichamelijk zijn. Een verslaving beheerst je leven en zorgt er uiteindelijk voor dat jij de controle over je eigen leven verliest.
 • Angst
  We kennen allemaal wel angst. Iedereen heeft in zijn leven wel dat gevoel meerdere keren ervaren Het is een emotie die normaal gesproken op het toneel verschijnt zodra er gevaar ontstaat. Het is in het algemeen ook goed dat we over deze emotie beschikken. Er worden letterlijk een aantal belangrijke gebieden in de hersenen geactiveerd. De amygdala om een hersengebied te benoemen stuurt en verwerkt verschillende emoties zoals agressie en angst.
 • Jezelf kwijt zijn geraakt
  Weet je niet meer wie je bent? Ben jij op zoek naar jezelf? Twijfel je vaak over jezelf? Twijfel je over wat je van binnen voelt en denkt? Ben je daardoor onzeker geworden? Misschien zelfs wel afhankelijk van anderen. Bekijk je het leven door de overtuigingen en levensvisie van iemand anders? Dit zijn allemaal tekenen van een identiteitscrisis. Vaak gaat een identiteitscrisis gepaard met het niet geaard zijn en veilig voelen.
 • Regressietherapie
  Veel mensen vragen zich af wat is regressietherapie? Dat is een logische vraag. Vanuit een psychologisch standpunt wordt de definitie meestal aangeduid als “terugkeer naar een vroeger stadium, een herbeleving van een traumatische gebeurtenis, terugkeer naar een ontwikkelingsstadium in de kindertijd om actuele conflicten en spanningen te vinden of het verleden naar boven halen om gebeurtenissen op te sporen die nog steeds invloed hebben op je huidige welzijn en gedrag”.
 • Narcistisch slachtoffer syndroom (NSS)
  Voel jij dat er iets niet klopt in je relatie met je partner, één van je ouders of beide ouders of je leidinggevende? Ervaar jij constant verwarring iedere keer dat je in contact bent met deze persoon? Word je regelmatig vernederd of klein gemaakt? Kun je nooit iets goeds doen? Heb je te maken met onredelijke verwachtingen? Voel je je machteloos, heb je last van woede, verwarring en voel je je niet begrepen? Ben je constant moe en ervaar je depressieve gevoelens?
Afspraak maken

Ik kijk nog even verder