Regressie therapie

Leer cliënten

Ik ben regressie therapeut in opleiding. Inmiddels ben ik bezig aan mijn laatste jaar van de 3-jarige HBO regressie opleiding. Een sessie duurt gemiddeld 1 a 2 uur (inclusief voor- en nagesprek). Mocht je geïnteresseerd zijn of meer informatie over regressie therapie willen weten, mail dan naar: rachid@aandachtwijzer.nl

Wat is regressie therapie?

Regressie therapie is een vorm van psychotherapie die direct gaat naar de oorzaak van de belemmering(en) die jij ervaart. Deze blokkades kunnen in je dagelijkse leven mentaal, emotioneel of lichamelijk zijn. Vaak ligt het probleem in een onverwerkte ervaring die bijvoorbeeld in je jeugd heeft plaatsgevonden.

Als kind kun je bijvoorbeeld een onaangename gebeurtenis hebben meegemaakt. Deze gebeurtenis kun je omgezet hebben in een overlevingstrategie. Deze manier van leven kan je nog steeds onbewust gebruiken in je dagelijkse leven terwijl dat niet meer nodig is. Het werkt zelf zo sterk door dat je een stel gedachten en overtuigingen meedraagt in je leven die erg verstorend zijn. Het kan ook fysiek klachten meebrengen doordat je de situatie als kind niet goed hebt verwerkt.

In regressie therapie wordt je in een lichte trance gebracht waarbij we contact maken met je onderbewustzijn. Je bent er zelf volledig bij en door middel van mijn begeleiding diepen we de gebeurtenis uit en verwerk je deze zodat je vrij komt van de overlevingstrategieën die storend zijn in je leven. Door deze herbeleving kun je de ervaring verwerken en oplossen.

Student member

Student member